Sibirisk tiger, nära att utrotas!

Visst är de vackra att beskåda, dessa katter, världens största kattdjur för att vara mer specifik. På bilderna ser ni Sibirisk tiger! Dessa “missar” lever vilt i sydöstra Rysslands (med omnejd)  löv och barrskogar under delvis riktigt karga förhållanden. Därför har den Sibiriska tigern ett tjockare fettlager än de övriga, vilket gör dem större. Hanen kan väga upp till 300 kilo och honan ungefär hälften. Den sibiriska tigern lever inte i flock, utan de är ensamvargar. Idag finns det endast  500 Sibiriska tigrar kvar på planeten och totalt 3500 tigrar. Besök WWF’s Tiger program!

_DSC5406

_DSC5257

_DSC5413

Bildafakta: Nikon D700 & Nikon 70-200mm 2.8 VR

Tags: , , , ,

Leave a Reply